Белица вече е обединена - без оглед на етнос и

...
 Белица вече е обединена - без оглед на етнос и
Коментари Харесай

Карадайъ: Белица е пример за модела на заедността, който трябва да пренесем на национално ниво

 izbori_2023_v1_013

 

Белица към този момент е обединена - без оглед на етнос и на вяра. Ето това е моделът на заедността, който доктор Ахмед Доган наложи като основа на българския етнически модел. Този модел беше основа за мирния преход от комунизъм към народна власт в България.

Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща в село Краище, община Белица.

Всички етноси еднообразно да се усещаме горди и почтени в средата, в която живеем. Всеки да отстоява своята еднаквост и да развива своята еднаквост, добави Карадйъ.

Белица е образец модела на заедността, на толерантността, тя демонстрира на цяла България, че когато сме обединени може да има разцвет. Успешният модел в Белица би трябвало да го пренесем на национално равнище, тъй като в случай че не го създадем, в случай че живеем в днешната среда, това няма да докара до нищо положително, безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи.

Време е за ново начало не значи нови персони, сподели Карадайъ. Той поздрави кмета на Белица Радослав Ревански, който е и единствен претендент за градоначалник в общината.

Родопчаните сме скромни и мъчно можем да изтъкнем себе си. Вършим доста неща, откъм наличие се стараем да сме прецизни, обаче мъчно самохвалстваме. Като виждам цялостната зала с хора, още от времето на 90-те години на предишния век, приветствам Ревански по тази причина, че съумява да сплотява, сподели Карадайъ.

Новото начало значи нов модел, при който се загърбва омразата, опълчването, борбата и разделянето. За нас римският принцип „ Разделяй и владей “ не е годен. Нашият модел и принцип е „ обединявай, с цел да управляваш и по този начин са решаваш проблемите на хората “, безапелационен бе Мустафа Карадайъ.

Всички видяхме до каква степен ни докара остарелият модел - 5 пъти отидохме на ненужни избори. Движение за права и свободи без да участваме във властта сега крепим тази “сглобка “, с цел да има непоклатимост в страната, съобщи още ръководителят на Движението.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР